Leírás
Tokaji száraz fehérbor
Termőhely: Danczka dűlő, Juharos dűlő, Sarkad dűlő
Alapkőzet: Riolit
Talaj: Riolit málladékkal kevert vastag termőföld, riolitos sárga agyag
Tájolás: Dél
Mikroklíma: Danczka dűlő meleg, Sarkad hűvös, Juharos hűvös
Fajta: 100% furmint
Művelésmód: Középkordon
Szőlő kora: 30-60 év
Zöld szüret: Több lépcsőben
Szüret: 09.29.-10.07.-10.30. 3 szüreti nap
Bogyózás: 100%
Alkoholos erjesztés: 70% tartály, 30% hordó, 7-10 éves, 210-225 l
Érlelés: 6 hónap ebből 50%- a hordóban
Derítés, szűrés: Igen, Mádon bányászott agyagásvánnyal
Palackozva: 2020.04.01.
Analízis:
Alkoholtartalom: 13% by Vol.
Titrálható savtartalom: 7,5 gr/l
Extrakt-tartalom: 20,1 gr/l
Maradék cukor: 4.3 gr/l
Termelés: 2922 palack/ 0,75 l; 240 palack Magnum